Suokko Group

Suokko Group on Suomessa maanlaajuisesti toimiva jalometalli ja jalokivikorutukku. Suokko Group valmistaa timanttikoruja ja toimii timantti- sekä korutukkuna.

Suokko Groupin muodostaa seuraavat kotisivut:

Suokko Timantit.fi | www |
Klassisen kauniita timanttikoruja täydellisillä
Hearts & Arrows timanteilla.

Titan Factory | www |
Kauniita ja kestäviä titaanikoruja. Upeat ja
persoonalliset arki- ja kihlasormukset

 

Auria - Kihlasormukset.com | www |
Suomen suurin kihlasormusmallisto. Eniten
malleja ja eniten jalometallivaihtoehtoja.

Suokko Alliance

Suokko Alliance sormuksissa on neljä eri timanttien istutustapaa: raeistutus, kanavaistutus, kruunuistutus ja hiertämällä istutus. Istutettavien timanttien määrä on vapaa, tosin muutamassa malleissa on määrätty minimimäärä. Kaikki istutustavat ovat yhtä luotettavia ja voit olla varma timanttien kiinnityksen kestävyydestä. Suurin ero istutustavoissa on niiden luoma design sormukselle.

Alla kuvat eri istutustavoista ja niiden nimet.

raeistutus kanavaistutus kruunuistutus hiertämällä istutus

Raeistutus

Kanavaistus

Kruunuistutus

Hiertämällä istutus

KULTA

Kultakorut ovat läpi historian olleet sivistyksen merkki. Kullan ainutlaatuiset fysikaaliset ominaisuudet ovat tehneet siitä halutun ympäri maailman kaikissa sivilisaatioissa. Kulta käy rahasta, tai on rahaakin vahvempi valuutta vaikeiden aikojen aikana.

Korujen materiaalina kulta on kestävää ja kaunista, se on muokattavissa lähes kaikenlaisiin koruihin ja arvokkaimmatkin jalokivet istutetaan kultaan. Jos koru on tehty riittävän tukevasti ja ammattitaitoisesti, kultakoru on omistajansa mukana vuosikymmeniä.

Kullan väriin, kovuuteen, hintaan ja muihin ominaisuuksiin vaikutetaan seosmetalleilla. Kullan seosmetallit valitaan käyttötarkoituksen ja halutun värin mukaan.

Alla kuva eri väreistä.

värit

Platina, punakulta, rosakulta, 18 ka. keltakulta, 14 ka. keltakulta, valkokulta

Kullan väri

Kullan värejä on viisi. Keltakulta, punakulta, oranssikulta, valkokulta ja vihreäkulta. Näiden päävärien rajat eivät ole aivan tarkat ja eri valmistajilla on hieman eri käsitys mikä on kunkin värin oikea sävy. Kansainvälisesti on kuitenkin helpompi puhua näillä termeillä kun halutaan ilmaista edes suurin piirtein kullan sävyä.

Korukulttuuriperinne määrää mitä kullan väriä kussakin maassa on totuttu pitämään oikeana kullan värinä. Suomessa kultakorut ovat pitkään olleet oranssin kullan eri variaatioita, mutta uudet kultaketjut ja eurooppalaiset korut ovat käytännössä muuttaneet markkinat keltakullan hallitsemiksi. Perinteiden vuoksi useat suomalaiset koruvalmistajat käyttävät vieläkin oranssia kultaa, mutta silti sitäkin kutsutaan meillä keltakullaksi. Koska markkinoillamme kutsutaan hyvinkin erisävyisiä kultamateriaaleja keltakullaksi, kiinnitä huomiota värisävyyn ostaessasi kultakoruja.

Valkokullassakin kultapitoisuus on karaattimäärän (promillemäärän) mukainen, mutta seosmetallina käytetyt valkoiset metallit värjäävät koko seoksen valkoiseksi tai oikeastaan harmaaksi. Valkokullan värjäävänä metallina käytetään palladiumia.

PLATINA

Platina huokuu arvokkuutta. Painava ja puhtaan valkoinen metalli on ollut korukäytössä vasta alle 100 vuotta, mutta on nopeasti vakiinnuttanut paikkansa arvokkaimpana ja arvostetuimpana jalometallina. Suokko Alliance sormuksissa platina on 950 tuhannesosan puhtaana lähes pelkkää platinaa. Arvokkuuden tuntee jo kämmenellä, platinaisen sormuksen paino on suurempi kuin muiden korujen. Platinaa ei yleensä rodinoida vaan sen pintaan annetaan kehittyä ajan patinaa, hienon valkoista utua.

Platinasormuksien hinta on noin kolminkertainen kultasormuksiin verrattuna. Suuremman ominaispainon ja suuremman jalometallipitoisuuden yhdistelmään lisättynä isommat muokkauskulut tekevät jokaisesta platinakorusta ainutlaatuisen ja todella harkitun valinnan. Kaikista korumetalleista jaloimpana platina on valkoisten korumetallien esikuva.

PALLADIUM

Palladium on uusin leimattavista jalometalleistamme. Vuoden 2009 alusta palladium sai Suomessa oman leimausoikeuden ja korualalla on suuret odotukset tämän platinanvaalean metallin suosion kasvusta.

Palladiumia on pitkään käytetty valkokullan seosmetallina joten kokonaan uudesta jalometallista ei ole kysymys. Palladium kuuluu platinametallien ryhmään, yhtenä kolmesta platinametallista joita korualalla käytetään. Platinaa käytetään sellaisenaan, rodiumia valkokullan pinnoitteena ja palladiumia, sekä valkokullan värjäävänä seosmetallina, että nyt myös sellaisenaan omana jalometallinaan.

Luonnollisesti vaaleana metallina palladiumkoruja ei rodinoida. Huolimatta korkeasta jalometallipitoisuudesta palladiumkorut ovat kevyempiä kuin 14 ka kultakorut ja tällä hetkellä jopa edullisempia kuin 14 ka valkokultakorut. Aika ajoin raskaan teollisuuden tarve nostaa palladiumin maailmanmarkkinahintaa, mutta keskimäärin se on ollut kultaa edullisempaa.

Useimmat Suokko Alliance kihlasormukset saa tilattua palladiumisena.
Suokko Alliance sormusten korkeaa palladiumlaatua korostaa sormusten saumattomuus. Saumaton kihlasormus voidaan valmistaa kovemmaksi ja ajan saatossa mahdollinen jatkokäsittely sormuksen kokoa muutettaessa on helpompaa.

RODIUM

Rodium on kirkkaanvalkoinen platinametalli. Sitä käytetään valkokultaisten sormusten päällysteenä antamassa koruille kova ja kirkas pinta. Rodiumpinnoite kuluu käytön myötä. Ensimmäiseksi pinnoite kuluu sieltä missä kulutus on kovinta, kulmakohdista ja sormuksen alta. Sormuksen sisäpuolella rodinointi säilyy usein täysin kirkkaana koko sormuksen käyttöiän.

Rodinoinnin voi aika ajoin uusia sormukseen. Samaan tapaan kuin kultakoruja kiillotetaan, valkokultasormuksia rodinoidaan uudestaan. Lopputuloksena on lähes uudenveroinen pinta.

Suokko Alliance sormuksiin voit valita kiiltävän ja himmeänkauniin satiinimattauksen välillä riippumatta halutusta jalometallista. Valkokultaiset sormukset voi tilata myös ilman rodinointia, mutta silloin pinta jää hieman harmaammaksi.

Alla kuvia eri pintavaihtoehdoista ja niiden nimet.

kiiltävä satiinimatta

Kiiltävä

Satiinimatta

Suokko Alliance sormuksiin saa kolmenlaisia kaiverruksia: Kaunokirjoitus, vinotekstin tai tekstaten.

Alla kuvat eri kaiverrusvaihtoehdoista.

Kaiverrukset

Kaunokirjoitus

Tekstaten

Vinoteksti

Timanttitiedon voi kiteyttää 4C:n periaatteeseen. Jokainen C vastaa yhtä tekijää joka vaikuttaa timantin arvoon. C kirjaimet tulevat englanninkielisistä vastineista puhtaudelle (Clarity), painolle (Carat), värille (Color) ja hionnalle (Cut). Jokaisen timantinostajan kannattaa tutustua näihin arvotekijöihin.

Hionta

Hionta on timantin kauneuden lähde ja tärkein tekijä loistavalle timantille. Suokko Alliance on Euroopan ensimmäinen korusarja joka käyttää yksinomaan parasta hearts & arrows hionnan laatua kaikissa timanteissa. Hearts & arrows laatu on jo yli kaksi vuosikymmentä valloittanut maailmaa ja sitä kutsutaan yleisesti myös superideaaliseksi hionnaksi. Hearts & arrows hionnassa yhdistyy kaksi loistavan timantin perustekijää, ihannemittasuhteet ja täydellinen symmetria.

Suokko Alliancen kaikki timantit ovat yhtä kauniita. Tasaisen korkea hionnan laatu saa koko sormuksen sädehtimään ja timantit ovat kuin kirkkaita kipinöitä.

Hearts & Arrows HAD Luuppi

Hearts & Arrows Diamond

HAD Luuppi


Väri

Useimmiten timantin väri ei ole edes havaittavissa, ellei sitä vertaa rinnakkain todella värittömään timanttiin. Timantin värimääritys on aina tehtävä vertaillen tutkittavaa kiveä tunnetun väriseen masterkiveen.

Suokko Alliance käyttää sormuksissa Top Wesselton (G) värisiä timantteja. Tämä väriaste on käytännössä väritön Suokko Alliancen käyttämissä timanttien kokoluokassa.

4C: color

Masterkivet värijärjestyksessä. Värin määrä lisääntyy vasemmalta oikealle.

Puhtaus

Kaikki timantit ovat hiomisen jälkeen pinnaltaan puhtaita, mutta puhtauden (Clarity) määrittely timantissa tarkoittaa timantin sisällä ja pinnalla olevia erilaisia sulkeumia. Mikroskooppisen pieninä ne eivät vaikuta timantin ulkonäköön eli loistoon millään tavalla, mutta vaikuttavat huomattavasti hintaan. Mitä vähemmän ja pienempiä sulkeumia timantissa on, sitä harvinaisempi ja sitä kautta kalliimpi timantti siitä tulee.

Suokko Alliance käyttää VS harvinaisuusasteen timantteja joiden sulkeumia ei paljain silmin havaitse.

4C: clarity

Paino

Karaattipaino,(Carat Weight, ct), on maailman levinnein painon mittayksikkö. Se on vanha mitta, joka on saanut alun perin määrityksensä Johanneksen leipäpuun siemenen painosta, mutta on nykyisin sovitettu SI järjestelmään. Yksi karaatti on 0,2g.

Timanttikaupassa paino määritellään karaatin sadasosien tarkkuudella. Pienimmät Suokko Alliancen timantit ovat 0,01 ct. painoisia ja suurimmat 0,05 ct.

Valkokultaa tehdään seostamalla keltakultaan väriä vaalentavia metalleja. Koruteollisuudessa käytetään hyvin erilaisia seoksia valkokullan valmistamisessa, EU direktiivit sallivat jopa pieniä määriä nikkeliä seokseen. Monilla on kuitenkin nikkelin yliherkkyyttä, joten laadukkaammat valkokultaseokset eivät sisällä nikkeliä, vaan värjäävänä metallina on muita metalleja.

Suokko Alliance sormusten valkokultaiset sormukset ovat valmistettu parhaasta markkinoilla olevasta seoksesta: vähintään 14% palladiumseoksesta.

Voit huoletta käyttää näitä sormuksia vaikka sinulla olisi nikkeliyliherkkyyttä. Alla linkkejä joista aukeaa täydellinen tutkimusseloste 14 ka metalliseoksista.
- Tutkimusseloste 14 ka valkokullasta. pdf jpeg

Huomioi että valkokultasormukset ovat pinnoitettu rodiumilla joka ei näy tässä testissä. Jos haluat, voit tilata sormuksesi myös rodinoimattomina. Koska valkokullan väri on hieman tummempi kuin rodiumin, varaudu silloin tummempaan perusväriin.

Jos sinulla on metalleille erityisen herkkä iho, suosittelemme platinaa, se on puhtain ja reagoimattomin valkoisista jalometalleistamme. Platinaisia sormuksia ei rodinoida.
- Tutkimusseloste platinasta. pdf jpeg